5.6. Lohta Harald Osan tapaan

Norjalaista lohta Harald Osan tapaan

  • 600 g pala lohta ilman ruotoja ja nahkaa
  • 70 g suolaa
  • 0,5 punasipuli
  • Keittoliemi:
  • 0,5 l vettä
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 375 g sokeria
  • 0,5 hienonnettu sipuli
  • 1 rkl sinapin siemeniä
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • Piparjuuri kastike:
  • 2 dl smetanaa
  • 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • hieman sokeria
  • loraus sitruunan mehua
  • suolaa
  • pippuria
  • Tarjolle: vihreää salaattia, tilliä ja kurkkusiivuja

Leikkaa lohesta 4 samankokoista siivuja. Ripottele lohisiivuille suolaa ja anna maustua 30 min. Sen jälkeen huuhtele lohipalat kylmän veden alla.

Laita kasariin tai kattilaan kaikki keittoliemen ainekset ja anna kiehua n. 30 min. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kiehauta. Nosta lohipalat kiehuvaan liemeen ja nosta kasari heti pois levyltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivuta punasipuli ja nosta sipulisiivut lohen päälle.

Valmista piparjuurikastike päivää ennen lohta, näin se maistuu parhaimmalta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Nosta lohi ja punasipulisiivut lautaselle ja tarjoile piparjuurikastikkeen kanssa. Nosta lautaselle hieman salaattia ja kurkkua. Sopii hyvin alkuruoaksi.

Reseptit: Harald Osa

Lue myös:

    Uusimmat