Fenkolikeitto
(3-4:lle)
200 g fenkolia
3 rkl öljyä
1 sipuli
1 peruna
6 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 tähtianista
suolaa, pippuria
1. Paloittele sipuli, peruna ja fenkoli pieniksi paloiksi.
2. Lorauta kattilaan öljy, lisää sipulit, kuullota hetki ja lisää fenkoli. Kuullota vielä muutama minuutti.
3. Lisää valkoviini, kasvisliemi, tähtianis sekä perunapalat ja anna kiehua kunnes ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Soseuta keitto.
4. Mausta lopussa suolalla ja pippurilla vain kevyesti, sillä lopullisen maun antaa valkosipulismetana.
Valkosipulismetana
2 valkosipulinkynttä
1 dl smetanaa
1 rkl oliiviöljyä
Murskaa valkosipulit ja lisää joukkooon smetana ja oliiviöljy. Notkista tarvittaessa maidolla.
Vuohenjuustotoast
8 paahtoleipää