5.3.2002 Fenkolikeitto, valkosipulismetana ja vuohenjuustotoast

Fenkolikeitto


(3-4:lle)

200 g fenkolia
3 rkl öljyä
1 sipuli
1 peruna
6 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 tähtianista
suolaa, pippuria

1. Paloittele sipuli, peruna ja fenkoli pieniksi paloiksi.
2. Lorauta kattilaan öljy, lisää sipulit, kuullota hetki ja lisää fenkoli. Kuullota vielä muutama minuutti.
3. Lisää valkoviini, kasvisliemi, tähtianis sekä perunapalat ja anna kiehua kunnes ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Soseuta keitto.
4. Mausta lopussa suolalla ja pippurilla vain kevyesti, sillä lopullisen maun antaa valkosipulismetana.

Valkosipulismetana

2 valkosipulinkynttä
1 dl smetanaa
1 rkl oliiviöljyä

Murskaa valkosipulit ja lisää joukkooon smetana ja oliiviöljy. Notkista tarvittaessa maidolla.

Vuohenjuustotoast


8 paahtoleipää
100 g vuohenjuustoa (Chevre de Bellay)
1 keltuainen
tilkka maitoa
valkosipulia
suolaa
mustapipppuria

1. Laita tehosekoittimeen vuohenjuusto, murskattu valkosipuli ja valkosipuli ja aja sileäksi.
2. Levitä juustomassa leipien päälle ja laita kaksi leipää päällekkäin. Paista pannulla tai voileipäparilassa. Tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat