VIDEO: 43 vuotta, 9 pääministeriä – ministerien luottokyyditsijä Make jää eläkkeelle

43 vuotta valtioneuvoston palveluksessa ollut Markku Nieminen ajaa tänään viimeisen työpäivänsä ennen siirtymistä eläkkeelle.


Kyytiin kerkiää tulla vielä tuore pääministeri Juha Sipilä, kun Alexander Stubbin hallitus vaihtuu tänään Sipilän hallitukseen. 

– Kuulin, että Maken piti jäädä eläkkeelle 22. päivä toukokuuta. Ehdotin, että mitä jos järjestettäisiin lomapäivät sillä lailla, että hän tulisi ajamaan vielä tänään ja saisi vaihdon myötä kyytiinsä vielä yhden pääministerin. Hän innostui ideasta, Stubb kertoo.

Stubb on itse kerinnyt olla Niemisen kyyditettävänä noin vuoden. Tuleva valtiovarainministeri kuvailee kuljettajaa rauhalliseksi ja maltilliseksi. Ne ovat Stubbin mukaan oleellisia ominaisuuksia.

– Älypuhelimien ja IPadien myötä auton takapenkistä on tullut yksi keskeisimmistä työpaikoista. Kuljettaja näkee pääministerin raaimmillaan, siinä on tärkeää olla kärsivällinen.

Stubbia ja Niemistä on yhdistänyt myös rakkaus pyöräilyyn. 

– Make on innokas harrastepyöräilijä, siitä on tullut juteltua, Stubb kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja