4 niksiä superfood kvinoalle – näin käytät sitä oikein!

Kvinoa on ikivanha eteläamerikkalainen ruokakasvi. Se on proteiinipitoinen, kuitupitoinen ja gluteeniton herkku arkiseen ruoanlaittoon.

Kvinoa on hyvä ja terveellinen vaihtoehto esimerkiksi riisille ja pastalle. Lisäksi se on edullista ja nopea valmistaa. Rasvaa kvinoassa on vain alle kuusi prosenttia, joten se sopii myös painonpudottajille ja kuntoilijoille.

Kokeile näitä herkullisia kvinoa-ideoita vaikka kesken arkiviikkoa!

1. Kvinoa-lisukesalaatti grilliherkuille

Kvinoa sopii ihanasti lisukesalaatin pääainesosaksi. Kokeile kvinoan pariksi salaatissa jotain makeaa ja raikasta ainesosaa: esimerkiksi vadelmat toimivat täydellisesti. Lisää joukkoon vaikka pinjansiemeniä, niin salaatissa on enemmän suutuntumaa. Lisää salaattiin vielä tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Tämä lisukesalaatti sopii upeasti pariksi vaikka kesäisille grillipihveille.

2. Täytä maissitortilla kvinoalla

Täytä lämpimäksi paistettu maissitortilla kvinoalla ja paistetuilla kasviksilla. Lisää joukkoon myös lämmitettyjä papuja. Laita päällimmäiseksi tuoretta avokadoa tai itsetehtyä guacamolea. Kääräise tortilla rullalle ja nauti!

3. Hyödynnä kvinoaa leivonnassa

Kvinoajauhosta voi leipoa ihania, gluteenittomia leivonnaisia, sämpylöitä ja leipiä. Kvinoaa voi käyttää myös sellaisenaan mukana leipätaikinassa tuomassa leipään rakennetta ja täyttävyyttä. Kvinoa-sämpylät ovat huomattavasti terveellisempiä kuin tavalliset vehnäsämpylät.

4. Kevyt ja täyttävä lounasvaihtoehto

Kvinoa on unelmalounas painonpudottajalle. Nauti proteiini- ja kuitupitoista kvinoaa yhdessä höyrytettyjen tai öljyssä paistettujen vihannesten kanssa. Lisää joukkoon pehmeäksi lämmitettyjä papuja. Nam!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat