4.9. Oulu: Rössypottu

Julkaistu 04.09.2006 00:00

Rössypottu

  • 150 g rössyä
  • 100 g palvikylkeä
  • 1 sipuli
  • 5 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pala lanttua
  • 1 pala selleriä
  • 1/2 purjo
  • 1 dl herneitä
  • persiljaa
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 l täysmaitoa
  • loraus siirappia

Kuutioi tai paloittele rössy, palvikylki, sipuli, perunat, porkkana, lanttu, selleri sekä purjo. Hienonna persilja. Laita kattilaan ensin nokare voita ja lisää perään jokunen nokare rössyä ja palvikylkipalaset. Lisää sitten juurekset sekä vihannekset ja paistele hetkinen. Kaada päälle kuumennettu maito ja keitä kypsäksi. Lisää lopuksi loput rössypalat sekä persilja ja tarkista suolan määrä. Anna seisahtaa hetki ja tarjoile tuoreen rieskan kera.

Reseptit: Janne Pekkala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle