31.5.2004 Kesä päivän pyttipannu ja makea pyttipannu

Hedelmäpyttipannu

Kesäpäivän pyttipannu (4 annosta)

  • 0,7 kg keitettyjä uusia perunoita
  • nippu kevätsipulia
  • 200 g savustettua possunkylkeä
  • öljyä paistamiseen
  • suola ja pippuria
  • Lisäksi:
  • 4 kananmunaa
  • 2 etikkapunajuurta
  • 2 maustekurkkua

Halkaise keitetyt perunat ja leikkaa possunkylki kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä perunat ja possukuutiot parissa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kananmunat ja lohko punajuuret sekä maustekurkut. Tarjoile pyttipannu lisäkkeineen välittömästi.

Jälkiruokapyttipannu (4 annosta)

  • 2 omenaa
  • 2 banaania
  • 1 päärynä
  • 1 ananasta
  • ½-1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl voita
  • Lisäksi:
  • Vaniljajäätelöä

Kuori kaikki hedelmät ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Karamelisoi sokeri ( anna sokerin sulaa ja ottaa hieman väriä) laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää joukkoon voi, inkivääriä ja kaneli. Kun voi on sulanut lisää joukkoon omenat, päärynät ja ananakset ja pyörittele niitä hetki niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää lopuksi banaani ja anna sen lämmetä. Tarjoile välittömästi vaniljajäätelön kera.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat