3.5. Jauhelihaletut ja paahdettua tomaattisalaattia

Jauhelihaletut

  • Lettutaikina:
  • 8 dl maitoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 150 g metsäsieniä (esim. pakastesuppilovahveroita)
  • 1 sipuli
  • 1 tl salviaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja ja kokoa ne leivinpaperin päälle. Paista jauheliha, sienet sekä hienonnettu sipuli pannussa ja mausta seos hyvin. Anna seoksen hautua ja lisää lopuksi kerma. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi täytettä letuille. Kääri ne rullalle, raasta juustoa pinnalle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa 5-10 minuutin ajan.

Paahdettu tomaattisalaatti

  • 10 luumutomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • hunajaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 150 g valkohomejuustoa (brie)

Halkaise tomaatit ja lado ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, hunajalla ja basilikalla. Paahda tomaatteja 150 asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota tomaatit uunista ja jäähdytä hetki. Nostele lautasille tai kulhoon ja revi päälle rucolaa. Leikkaa juusto ohuiksi paloiksi ja nosta ne kevyesti salaatin päälle. Valuta päälle balsamicoa ja tarjoile täytettyjen lettujen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat