Mainos

3.2.2003 Paahdettu juureskeitto, vuohenjuusto-raejuusto-tahna ja suklaasydänkuppi

(yhteensä litra pilkottuja kasviksia)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen palsternakka
2 porkkanaa
3-4 jauhoista perunaa
pala selleriä
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
ripaus muskottia
1 l kasvis- tai kanalientä

paahdettuja sieniä tai pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja

1. Kuori ja paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kasviksia öljyllä, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
2. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa 30-60 minuuttia kasvisten koosta riippuen.
3. Laita kuumat kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Kaada päälle osa kuumasta kasvisliemestä ja soseuta. Lisää loput liemestä. Tarkista maku.
4. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja sieniä tai pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja vuohenjuusto-raejuustotahnaa.

Vuohenjuusto-raejuusto-tahna

100 g vuohenmaitotuorejuustoa
1 tlk raejuustoa (200 g)
pippuria
pieni nippu ruohosipulia tai kevätsipulia

Pilko ruohosipuli tai kevätsipuli hienoksi. Sekoita raejuusto, vuohenjuusto ja ruohosipulisilppu tahnaksi. Mausta pippurilla. Tarjoa keiton kanssa.

Suklaasydänkuppi (3 annosta)

100 g tummaa tai vaaleaa suklaata
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl juoksevaa margariinia
2 tl appelsiininkuorta

juoksevaa margariinia voiteluun

appelsiinilohkoja tai muita hedelmiä

Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki raaka-aineet. Voitele kolme keraamista kahvikuppia juoksevalla margariinilla ja jaa taikina kuppeihin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä suoraan kupeista appelsiinilohkojen tai muiden hedelmäpalojen kanssa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Paahdettu juureskeitto, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 250 kJ / 60 kcal
Prot. 3 g, hh 6 g, ra. 2,5 g

Ravintosisältö / annos (n. 300 g)
Energia: 750 kJ / 180 kcal
Prot. 10 g, hh 18 g, ra. 8 g

Vuohenjuusto-raejuustotahna, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 0,6 MJ / 150 kcal
Prot. 11 g, hh 2 g, ra. 11 g

Suklaasydänkuppi, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 2 MJ / 485 kcal
Prot. 7 g, hh 55 g, ra. 26 g

Paahdettu juureskeitto - ateria, n. 2,8 MJ

Ravintosisältö / ateria : (sis. Juureskeittoa, 300 g + juustotahnaa, 15 g + suklaasydänkuppi, 90 g & appelsiinia 50 g)
Energia: 2,8 MJ / 670kcal
Prot. 18 g, hh 73 g, ra. 33 g

Ravintolaskelmat: Paula Nieminen
Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.