Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.10.2002 Sitruunabroileri

Sitruunabroileri
SitruunabroileriCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 10.10.2002 11:48

4 broilerin rintafileetä

n.5 dl vettä (1 rkl kanafondia)
1 porkkana
1 sipuli tai pätkä purjoa
pieni pala tuoretta inkivääriä
pari lohkoa sitruunaa

4 dl kokoonkeitettyä keitinlientä
n.4 rkl vaaleaa Maizenasuurustetta tai
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
1-2 rkl sitruunankuorta
pippuria myllystä
suolaa
2-3 rkl ruokakermaa tai vastaavaa persiljaa

1. Paloittele porkkana ja sipuli muutamaan osaan. Valitse sopivan pieni kattila, johon broileripalat mahtuvat.
2. Lisää kasvikset, kuorittu pariin palaan leikattu inkivääri ja sitruunalohkot veteen ja keitä hetken aikaa, jotta liemi saa makua.
3. Pyyhkäise broileripalat talouspaperilla ja nosta ne liemeen kiehumaan, kuori vaahto ja keitä miedolla lämmöllä 15-18 minuuttia. Nosta broileripalat lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla.
4. Siivilöi liemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Suurusta Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan tai vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauhoilla. Keitä muutama minuutti.
5. Mausta sitruunamehulla, sokeriripauksella ja sitruunankuorella makusi mukaan. Pese sitruunankuori ja kuivaa ennen kuin raastat siitä suikaleita. Voit myös vetää leveämpiä kuorisuikaleita perunankuorimaveitsellä ja leikata ne pienemmiksi. 6. Tarkista maku suolan ja pippurin suhteen. Pyöristä maut lopuksi tilkalla ruokakermaa ja lisää sekaan vähän persiljaa. Tarjoa broileri joko kokonaisina tai paloina kastikkeessaan. Lisäkkeeksi sopivat esim. keitetyt perunat tai purjosilpulla ja herneillä maustettu tumma riisi sekä kasviksia. Jälkiruuaksi maistuvat esim. uuniomenat ja/tai pala luomujuustoa.


- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."