3.10.2002 Sitruunabroileri

4 broilerin rintafileetä

n.5 dl vettä (1 rkl kanafondia)
1 porkkana
1 sipuli tai pätkä purjoa
pieni pala tuoretta inkivääriä
pari lohkoa sitruunaa

4 dl kokoonkeitettyä keitinlientä
n.4 rkl vaaleaa Maizenasuurustetta tai
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
1-2 rkl sitruunankuorta
pippuria myllystä
suolaa
2-3 rkl ruokakermaa tai vastaavaa persiljaa

1. Paloittele porkkana ja sipuli muutamaan osaan. Valitse sopivan pieni kattila, johon broileripalat mahtuvat.
2. Lisää kasvikset, kuorittu pariin palaan leikattu inkivääri ja sitruunalohkot veteen ja keitä hetken aikaa, jotta liemi saa makua.
3. Pyyhkäise broileripalat talouspaperilla ja nosta ne liemeen kiehumaan, kuori vaahto ja keitä miedolla lämmöllä 15-18 minuuttia. Nosta broileripalat lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla.
4. Siivilöi liemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Suurusta Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan tai vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauhoilla. Keitä muutama minuutti.
5. Mausta sitruunamehulla, sokeriripauksella ja sitruunankuorella makusi mukaan. Pese sitruunankuori ja kuivaa ennen kuin raastat siitä suikaleita. Voit myös vetää leveämpiä kuorisuikaleita perunankuorimaveitsellä ja leikata ne pienemmiksi.
6. Tarkista maku suolan ja pippurin suhteen. Pyöristä maut lopuksi tilkalla ruokakermaa ja lisää sekaan vähän persiljaa. Tarjoa broileri joko kokonaisina tai paloina kastikkeessaan. Lisäkkeeksi sopivat esim. keitetyt perunat tai purjosilpulla ja herneillä maustettu tumma riisi sekä kasviksia. Jälkiruuaksi maistuvat esim. uuniomenat ja/tai pala luomujuustoa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat