29.9.2003 Sitruunainen siitakepasta ja luomutagliatellepaistos

280 g luomupastaa

2 rkl luomuöljyä
2 luomusipulia
3 valkosipulinkynttä
2 pkt luomusiitakkeita
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
pippuria ja suolaa
1 sitruuna

nippu luomubasilikaa
(1 keltuainen)
luomujuustoraastetta

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli suikaleiksi. Pilko siitakkeet reilun kokoisiksi paloiksi.
3. Kuullota sipuleita öljyssä jonkin aikaa, lisää pannuun sienet ja sekoittele muutama minuutti. Mausta seos auringonkukansiemenillä, suolalla ja pippurilla.
4. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu. Lisää sienten joukkoon raastettu kuori ja 1,5 rkl sitruunamehua.
5. Sekoita sieniseos pastaan, lisää joukkoon silputtua basilikaa ja juustoraastetta. Lisää myös keltuainen, jos haluat pastastasi ruokaisampaa ja kosteampaa.

Luomutagliatellepaistos

2 rkl luomurypsiöljyä
3 rkl luomuvehnäjauhoja
4 dl luomumaitoa
suolaa ja valkopippuria

2 luomuporkkanaa
1 luomuparsakaali
4 luomutomaattia tai 1 prk luomutomaattimurskaa
1 rkl luomurypsiöljyä
1 tl luomukasvisliemijauhetta
1 tl kuivattua luomubasilikaa
suolaa ja pippuria
500 g luomutagliatelle-pastaa
1 dl juustoraastetta

1. Sekoita valkokastikkeen vehnäjauhot ja öljy kattilassa. Kuumenna seos ja lisää sitten maitoa pienissä erissä. Sekoita vispilällä koko ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Paloittele parsakaali. Hienonna tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta porkkanaraaste, paloiteltu parsa (paitsi nuput) ja tomaattimurska. Mausta liemijauheella, basilikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta melkein kypsäksi runsaassa vedessä.
4. Voitele uunivuoka ja nostele siihen kerroksittain valkokastiketta, kasviskastiketta ja keitettyä pastaa.
5. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Lue myös:

    Uusimmat