280 g luomupastaa
2 rkl luomuöljyä
2 luomusipulia
3 valkosipulinkynttä
2 pkt luomusiitakkeita
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
pippuria ja suolaa
1 sitruuna
nippu luomubasilikaa
(1 keltuainen)
luomujuustoraastetta
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli suikaleiksi. Pilko siitakkeet reilun kokoisiksi paloiksi.
3. Kuullota sipuleita öljyssä jonkin aikaa, lisää pannuun sienet ja sekoittele muutama minuutti. Mausta seos auringonkukansiemenillä, suolalla ja pippurilla.
4. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu. Lisää sienten joukkoon raastettu kuori ja 1,5 rkl sitruunamehua.
5. Sekoita sieniseos pastaan, lisää joukkoon silputtua basilikaa ja juustoraastetta. Lisää myös keltuainen, jos haluat pastastasi ruokaisampaa ja kosteampaa.