29.5.

Skonssit

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl piimää
  • 60 g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula. Älä sekoita liikaa, voit jättää seoksen hieman rakeiseksi. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle noin 4-5 cm paksuiseksi. Ota rengasmuotilla paloja ja nosta ne leivinpaperille. Jos sinulla ei ole rengasmuottia, voit pyöritellä myös skonssit käsin. Paista skonsseja 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Skonssien kanssa

Makeaa:

  • 1 prk vatkattua creme fraichea tai mascarpone-juustoa
  • 2 dl mansikkahilloa tai itse tehtyjä hillottuja mansikoita

Suolaista:

  • 1 prk pehmeää vuohenjuustoa
  • 200 g ohutta ilmakuivattua kinkkua

Mansikka-pastasalaatti

  • 300 g pientä pastaa esim. farfalle
  • 0,5 verkkomeloni
  • 2 l mansikoita
  • 200 g sokeriherneen palkoja
  • 2 punasipulia
  • 2 rasiaa pieniä mozzarellapalloja
  • 1 ruukku rucolaa
  • Kastike:
  • 1 dl mansikkamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoista balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Keitä pastat ja jäähdytä ne. Kuutioi meloni ja viipaloi sipuli. Halkaise mansikat. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja revi joukkoon rucolaa. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Ripottele päälle vielä suolaa ja rouhi mustapippuria myllystä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat