29.1.2002 Kalapastaa, uuniomenaa ja vaniljakastiketta

300-400 g spagettia tai nauhamakaronia

kastike:

1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
n.2 dl kalalientä (ruodoista, fondista, kuutiosta)
400 g ruodotonta kalaa (kuhaa, haukea, lohta, pakastekalaa)
1 ½ rkl sitruunamehua
½ tl suolaa mustapippuria
1-2 tl basilikaa
1 ruukku rucolaa tai basilikaa

1. Suikaloi sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy pasitokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua 5-15 minuuttia. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
3. Lisää kalaliemi, suola, mustapippuri ja basilika tomaattiseokseen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat nostellen sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla runsaat 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja silppua rucola kalapalojen päälle.
4. Kaada kastike pastan päälle ja sekoita varovasti tai tarjoa erikseen.

Uuniomenat

4-5 hapahkoa omenaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
noin 50 g juoksevaa margariinia tai öljyä
1-2 tl kanelia

1. Kuori ja lohko omenat ja levitä ne uunivuokaan.
2. Sekoita muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele omenalohkojen päälle.
3. Paista 200 asteessa 20-30 min.
4. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikeen tai jääteön kera.

Kasvissyöjän vaniljakastike

(ohje kirjasta: Vegaanin kasviskeittokirja)

1 dl soijamaitoa
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoja tai ohrakasta
3-4 tl vaniljasokeria
2 dl vatkautuvaa
soijakermaa
sitruunamehua

1. Sekoita soijamaito ja kuivat aineet kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
2. Lisää vatkautuvan soijakerman joukkoon tilkka sitruunamehua (edistää vaahtoutumista) ja vatkaa vaahdoksi.
3. Lisää jäähtynyt kiisseli vähitellen vaahdon joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat