Mainos

28-vuotias nainen voitti kauneuskilpailun – luopui kruunusta sietämättömän pyynnön vuoksi

Zoiey Smalelle todettiin, että hänen pitäisi aloittaa dieetti ja pudottaa runsaasti painoa kauneuskisaa varten.

Kesäkuussa 2017 Zoiey Smale, 28, valittiin kauneuskuningattareksi. Hän voitti Miss United Continents UK -kilpailun. Smale olisi voinut olla onnensa kukkuloilla; sen sijaan hän luopui kruunustaan kaksi kuukautta myöhemmin.

Ongelmat alkoivat, kun Smale valmistautui seuraavaan kisakierrokseen Ecuadorissa. Hän sai omien sanojensa mukaan puhelimessa viestin sitä, etteivät kisajärjestäjät olleet tyytyväisiä hänen painoonsa.

– Hän yritti sanoa asian tahdikkaasti, mutta tiesin tarkkaan, mitä hän tarkoittaa, Smale kuvaa.

Smale kertoo, että hänelle esitettiin lopulta suora pyyntö: hänen pitäisi aloittaa dieetti ja pudottaa finaalia varten "niin paljon painoa kuin mahdollista". Smale oli tyrmistynyt.

– Se oli niitä juttuja, joissa ei oleta ihmisten olevan noin suorasukaisia vielä 2010-luvulla.

Aiemmin paljon kisannut Smale oli lopettanut kauneuskilpailut kohdattuaan ulkonäköönsä kohdistuvaa häpäisyä vuosikausia.

– Minut leimattiin ”lihavaksi”, koska olin kokoa 10 (suom. kokoa 38). Minä oikeasti uskoin, että olin niin ällöttävä, ettei kukaan koskaan rakastaisi minua. Miten surullista se on? Smale kirjoitti Facebookissa menneistä kokemuksistaan.

– Kun palasin eläkkeeltäni vielä yhtä kisaa varten, voitin kansallisen tittelin. Sen piti olla positiivinen kokemus, koska kauneuskisat ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Smalen mukaan hänestä on ihanaa nähdä kisasta nauttivia naisia. Samalla hän kuitenkin suree, koska kauneuskisojen järjestäjät uskovat, että ”ihmisen täytyy olla laiha ollakseen kaunis”.

– Sen jälkeen, kun minua käskettiin laihduttaa ja suunnitella dieetti kansainvälistä kilpailua varten, olen vetäytynyt kisasta. Jotkut teistä voivat pitää tätä raukkamaisena, mutten kuitenkaan usko, että on oikein, jos kasvoni edustavat kauneuskisan henkeä, johon en usko. Annan kruununi takaisin ja toivon uudelle voittajalle onnea.

Smale kertoo rakastavansa itseään, eikä hän aio muuttaa kehoaan kenenkään vuoksi.

– Jos kauneuskilpailu ei tahdo käyttää hyväkseen taitojani, koska olen kokoa 10, se on heidän häviönsä.

Lopuksi Smale kiittää tukijoitaan kaikesta ja toteaa, ettei aio enää koskaan osallistua kisoihin.

Kisaorganisaatio kiistää väitteet

Kisaorganisaatio kiistää Smalen väitteet ja väittää antaneensa ohjeeksi vain terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan harrastamisen. Palaute annettiin ”bikinikuvien perusteella”, eikä tuomaristo ole kommentoinut tai edes tiennyt osallistujien vaatekokoja.

Järjestön mukaan ohje ymmärrettiin tahallisesti väärin, jotta siitä voitiin saada sensaationhakuinen mediakampanja, josta Smale voisi hyötyä itse.

Smale ei ole kriikistä hermostunut. Hän kertoo, ettei häntä ”voi kiusata hiljaiseksi”.

– Tiesin, että vastaväite tulisi, jokaisella on oikeus puolustaa itseään. Mutta että suoraan valehdella, Smale kirjoittaa Facebookissa.

Naisen mukaan kertomus "ruokavaliosta ja liikunnasta" on vain kaunisteltu tapa häpäistä häntä. Smale ihmettelee, mitä hyötyä voisi saada mediasirkuksesta.

– Olen ylpeä siitä, kuka olen, ja seison sanojeni takana. 

Lähde: Brit.co, Facebook

***

3:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.