28.3. Tuorepastarullat ja yrttivoikastike

Pastataikina

  • 400 g durumvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 4 kananmunaa
  • liraus vettä
  • voita rullien päälle ennen paistoa

Kasaa jauhot ja ripaus suolaa keoksi työpöydälle ja tee kekoon pieni kuoppa johon rikot kananmunat. Pyöritä sormella kananmunia kunnes niiden rakenne menee rikki ja ne lähtevät sekoittumaan pikkuhiljaa jauhojen kanssa. Sekoita keko takikinaksi ja ripauta joukkoon vähän vettä helpottamaan sekoittamista. Taikina tuntuu murenevalta, mutta laita takikina muutamassa osassa kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Taikina lepää ja kostuu ja sen jälkeen se on valmista käsiteltäväksi.

Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone isoimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienoimmalle tai melkein. Ja niin kädessäsi on loistavaa pastalevyä, josta voit tehdä erilaisia pastoja. Aseta palat pyyheliinalle keittämistä varten.

Tuorepastaa keitetään vain noin minuutin pari, kiehuvassa ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Tee tässä tapauksessa pastalevyjä 7 x 10 cm kokoisia. Keitä ne ja nosta reikäkauhalla varovasti öljytylle leivinpaperille tai silikonialustalle. Kuivaa ylimääräinen vesi talouspaperilla varovasti levyn pinnalta.

Ricottatäyte

  • 250 g ricottajuustoa
  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 5 vartta kevätsipulia
  • mustapippurirouhetta myllystä
  • yrttivoi:
  • 200 g suolaista voita
  • tuoreita yrttejä oman maun mukaan esim. basilikaa ja oreganoa

Hienonna kala haarukalla. Silppua kevätsipulit ja ruohosipuli.

Sekoita kaikki ainekset ja mausta pippurilla. Nosta täytettä lusikallinen pastalevyn päälle ja kääri rullalle Nosta voideltuun uunivuokaan ja valele rullat pehmeällä voilla. Nosta 225 asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi kunnes ovat kauniin värisiä pinnalta.

Sulata voi pannulla ja lisää silputut yrtit. Tarjoile kuumien pastarullien kanssa.

Resepti: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat