28.3.2003 Luomukasvis-jauhelihapiiraset

Luomukasvis-jauhelihapiiraset

5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä

400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika tai 2 porkkanaa
1 muna
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippurirouhetta

4-5 tomaattia tai 2 paprikaa
basilikaa tai oreganoa
juustoraastetta

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
2. Ota kattila liedeltä ja pane kansi päälle. Anna seistä noin puoli tuntia kunnes seos on kädenlämpöistä.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Jos käytät porkkanoita raasta ne.
4. Ruskista jauheliha kevyesti tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulisilppu ja anna sen pehmetä koko ajan sekoittaen. Lisää hetkeksi pannulle pehmenemään myös paprikakuutiot tai porkkanaraaste. Anna jäähtyä.
5. Sekoita kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen vesi-kaurahiutaleseokseen vehnäjauho-kuivahiivaseos, suola sekä öljy.
6. Levitä noin ruokalusikallinen taikinaa pellille leivinpapaperin päälle pyöreäksi pohjaksi, halkaisija noin 10 cm. Jätä vain vähän tilaa piiraspohjien väleihin pellillä koska ne eivät paljon leviä.
7. Sekoita täytteen joukkoon muut aineet.
8. Levitä piiraspohjalle reilu ruokalusikallinen täytettä.
9. Pane päälle tomaattiviipale tai ohut paprikarengas. Ripottele päälle basilikaa tai oreganoa ja juustoraastetta.
10. Paista 250 asteeessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Vinkit:

* Voit käyttää kaurahiutaleiden asemesta neljän viljan hiutaleita.
* Voit käyttää kuivahiivan asemesta 15 g tuoretta hiivaa, murenna se ensimmäiseksi kädenlämpöiseen vesi-kaurahiutaleseokseen ja sekoita kunnolla.
* Vaihda paprika ananakseen, käytä sitä paloteltuna noin 2 dl ja sekoita vasta jäähtyneeseen täyteseokseen.



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Luomukasvis-jauhelihapiiras, 100 g
Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,67 MJ / 160 kcal
Prot. 9 g, hh 17 g, ra. 6 g

Lue myös:

    Uusimmat