28.11. Crème Brûlée

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 5 keltuaista
  • 1 dl raakaruokosokeria (koristeluun)

Kaada kattilaan kerma, maito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus kattilaan. Jätä vaniljatanko myös kattilaan. Kiehauta kattilassa vaniljatanko, kerma, maito sekä sokeri. Jätä seos jäähtymään hetkeksi. Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja lisää ne jäähtyneeseen nesteseokseen (alle 80 asteiseen). Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei massaan tule liikaa ilmakuplia. Kaada sekoittunut seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt.

Jäähdytä seos kylmässä (mielellään yön yli). Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria. Polta sokeri rapeaksi polttimella tai paahda uunin grillivastuksilla 275-300 asteessa muutaman minuutin ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat