27.3.2002 Pääsiäismenu

Värikäs munasalaatti
-
Rosmariinikaritsa padassa
-
Aurinkopasha (valmistus torstaina)
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

Värikäs munasalaatti


erilaisia salaatinlehtiä
4 pehmeän kovaksi keitettyä munaa
50 g raejuustoa (isorakeista)
1 avokado
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
50 g kavi-artia (merileväkaviaaria) tai mätiä

kastike:

2 rkl sitruunamehua
4-5 rkl öljyä
mustapippuria, suolaa

1. Kuori munat ja leikkaa ne pitkittäin 2-4 osaan. Kuori avokado , halkaise ja poista siemen. Leikkaa avokado pitkittäin viipaleiksi.
2. Levitä vadille revittyjä erilaisia salaatinlehtiä. Nosta munat reunoille säteittäin ja avokadoviipaleet keskemmälle. Nostele halkaistuja kirsikkatomaatteja sinne tänne salaatin joukkoon.
3. Lusikoi raejuusto pieninä kekoina salaatinlehtien päälle. Ripottele raejuuston ja munien päälle mustaa kavi-artia.
4. Sekoita kastike ja pirskottele pinnalle. Tarjoa leivän kera.

Rosmariinikaritsaa

600 g karitsan luutonta tai 1 kg luullista lapaa tai paistia

marinadi:

3 rkl öljyä
2-3 rkl sitruunamehua
2-4 oksaa tuoretta tai 2-4 tl kuivattua rosmariinia
4-8 valkosipulinkynttä
1-2 tl soijakastiketta
4 sipulia
1 dl vettä
1 tetra Demi-glas-kastikepohjaa tai ruskeaa kastiketta
mustapippuria, suolaa
persiljaa
1. Leikkaa lihat isohkoiksi paloiksi ja poista näkyvä rasva. Nosta lihat kulhoon.
2. Kuori valkosipulit ja murskaa ne veitsellä ja hakkaa pienemmiksi. Hakkaa rosmariini veitsellä pienemmäksi.
3. Lisää mausteet, soija, öljy ja sitruunamehu lihojen päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua 0,5-2 tuntia.
4. Ruskista lihapalat ja luut kevyesti padassa tai pannulla.
5. Kuori sipulit ja lohko ne 2-4 osaan ja lisää pataan.
6. Kaada pataan marinadin rippeet, tilkka vettä ja kastike. Hauduta 30-60 minuuttia lihan mureudesta riippuen.
7. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Tarjoa uunissa paahdettujen kasvisten ja ohrariisin tai riisin kera. .

Uunissa paahdetut kasvikset


1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2-3 porkkanaa
tilkka öljyä
mustapippuria

1. Huuhdo kasvikset. Kuori porkkanat. Halkaise paprikat ja poista kanta ja siemenet.
2. Leikkaa porkkanat ohuiksi ja kesäkurpitsa ja paprikat vähän paksummiksi viipaleiksi ja nosta öljytylle uunipannulle.
3. Kypsennä 225-250 asteessa 15-20 min. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Lue myös:

    Uusimmat