26.9. Silakkapihvit ja punajuurta

Silakkapihvit

  • 700 g silakkafileitä
  • 1 punasipuli
  • tuoretta tilliä
  • 100 g yrttituorejuustoa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

Hienonna punasipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi miedolla lämmöllä. Sekoita kulhossa hienonnettu tilli ja tuorejuusto. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuli. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Lusikoi joka toisen fileen päälle täytettä. Nosta päälle toinen filee ja pyöräytä pihvit ruisjauhoissa. Paista pihvit voissa pannulla kullan ruskeiksi sekä rapeiksi. Tarjoa perunamuusin ja punajuurten kanssa.

Punajuuret

  • 5 kpl raakaa punajuurta
  • 2 rkl voita
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl hunajaa/siirappia
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuret ja kuullota raaste voissa kattilassa. Lisää kaikki mausteet ja lopuksi neste. Hauduta seosta niin kauan, että neste haihtuu ja punajuuri kypsyvät. Tarkista maku ja tarjoa silakoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat