26.8. Kievin kanaa, sahramiriisiä ja tomaattikastiketta

Kievin kana

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • nippu persiljaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Sekoita sitruunanmehu ja hakattu persilja pehmennettyyn voihin. Kääri voi kelmuun ja anna sen jähmettyä pakastimessa. Tee broilerin rintafileeseen terävällä veistellä viilto niin, että syntyy tasku. Leikkaa kovasta voista neljä viipaletta ja laita se fileen sisään. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä fileet vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kypsiksi öljyssä kuumalla pannulla.

Sahramiriisi

  • 2 dl riisiä
  • 1 rkl öljyä
  • hippu sahramia
  • 6 dl kanalientä

Kuullota riisi öljyssä sahramin kera. Lisää kanaliemi ja hauduta kypsäksi.

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuullota kuorittu valkosipuli ja hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää timjami ja tomaattimurska. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna poreilla noin 20 minuuttia. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat