Paistetut muikut
- 600 g suolistettuja muikkuja
- 4 dl ruisjauhoja
- voita
- suolaa
Leikkaa saksilla muikuilta pää pois ja pese kalat huolellisesti kylmällä vedellä.
Valuta hyvin ja suolaa kevyesti.
Pyöritä muikut ruisjauhoissa ja paista pannulla voissa kunnes pinta on kauniin ruskea. Mausta halutessasi suolalla ja valkopippurilla.
Välimeren muikut
- 800 g perattuja muikkuja
- 6 tomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 2 rkl kapriksia
- 1 limen mehu ja kuori
- suolaa
- mustapippuria
Pese ja valuta muikut huolellisesti. Lado ne uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla.
Kuutioi tomaatit karkeasti ja sekoita joukkoon oliiviöljy, basilika, kaprikset, limen kuori ja mehu. Rouhi joukkoon vielä hieman mustapippuria. Kaada seos muikkujen päälle.
Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Tilli-perunamuusi
- 500 g jauhoista ruokaperunaa
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl voita
- tilkka keitinlientä
- suolaa
- valkopippuria
Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Murskaa perunat esim. puukauhalla ja lisää joukkoon hienonnettu tilli sekä voi. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti: Henri Alén / Ruokala