24.4 Juustoiset jauhelihapihvit ja juuresmuusi

Juustoiset jauhelihapihvit

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Muotoile kosteilla käsillä pulliksi. Taputtele pullat pihveiksi leivinpaperin päällä. Paista pihvejä 170 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen pihvien koosta.

Juuresmuusi

  • 1 palsternakka
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 1,5 dl rasvatonta maitoa
  • tilkka hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori perunat ja juurekset. Pilko rouheasti ja keitä kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä.

Valuta hyvin lävikössä. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Kaada joukkoon juurekset ja soseuta esimerkiksi perunamurskaimella. Mausta sose hunajalla, suolalla ja valkopippurilla.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat