23.8. Omenapannukakut ja omenatuoremehu

Omenapannukakku

  • 8 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl omenasosetta/ raastettua omenaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 hapokasta omenaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat renkaiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle. Halutessasi voit ripotella omenoille sokeria ja kanelia. Kaada taikina uunipannuun ja paista pannukakkua 200-220 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Omenatuoremehu

  • 2 kg omenoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 limehedelmä
  • sitruunamelissaa

Valmista omenoista tuoremehu mehulingolla. Mausta mehu vaniljasokerilla ja limemehulla. Limen mehu estää mehua myös tummumasta. Koristele sitruunamelissalla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat