23.3 Bratwurstit, sinappi-perunamuusi ja omena-hapankaalisalaatti

Bratwurstit

  • 12 kpl makkaroita
  • 1 l Lihalientä
  • 1 iso sipuli
  • Maustepippuria

Pistele makkaroihin haarukalla muutamia reikiä. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit ja makkarat. Keitä 5 minuutin ajan.

TAI

Paista makkarat voissa kuumalla pannulla.

Sinappi-perunamuusi

  • 8 jauhoista perunaa
  • 3 dl maitoa
  • nokare voita
  • 1 rkl vahvaa sinappia
  • 1-2 tl suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, soseuta perunat ja lisää voi kattilaan, anna voin sulaa. Lisää sitten kuuma maito koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sinappi ja tarkista maku.

Hapankaali-omenasalaatti

  • 300 g hapankaalia
  • 1 vihreä omena
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • (ruohosipulia)

Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Valuta hapankaalia hetki siivilässä. Yhdistä omenaraaste ja hapankaali. Sekoita hunaja öljyyn, mausta mustapippurilla ja lisää kastike salaatin joukkoon. Viimeistele halutessasi ruohosipulilla. Tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat