23.1 Tomaattikeitto ja perunarieskat

Tomaattikeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • (basilikalla tai valkosipulilla maustettua)
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota niitä kevyesti kattilassa öljytilkassa ja lisää tomaattipyree sekä kaneli, basilika ja sokeri. Anna hetki hautua ja lisää tomaattimurska sekä vesi tai kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla, lisää myös hieman vettä jos keitto jää liian paksuksi. Tarjoile hyvän leivän kera.

Perunarieskat

  • 0,5 l keitettyjä perunoita
  • 1-1,5 dl keitinlientä
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 1,5 dl ohrajauhoja
  • voisulaa

Keitä perunat kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ne ja lisää joukkoon keitinliemi ja suolaa maun mukaan. Sekoita joukkoon ohrajauhoja niin, että saat soseesta kiinteän taikinan. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Taputtele palat litteiksi pyörylöiksi ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia (kiertoilmalla 180-200 astetta). Ota rieskat uunista ja voitele ne voi sulalla. Tarjoile lämpiminä.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat