Tomaattikeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattipyreetä
- 2 prk tomaattimurskaa
- (basilikalla tai valkosipulilla maustettua)
- 1 l vettä tai kasvislientä
- 1 tl kanelia
- 1 tl basilikaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- tilkka öljyä
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota niitä kevyesti kattilassa öljytilkassa ja lisää tomaattipyree sekä kaneli, basilika ja sokeri. Anna hetki hautua ja lisää tomaattimurska sekä vesi tai kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla, lisää myös hieman vettä jos keitto jää liian paksuksi. Tarjoile hyvän leivän kera.
Perunarieskat
- 0,5 l keitettyjä perunoita
- 1-1,5 dl keitinlientä
- 1-2 tl suolaa
- n. 1,5 dl ohrajauhoja
