Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

23.1 Tomaattikeitto ja perunarieskat

Tomaattikeitto
TomaattikeittoMTV3
Julkaistu 23.01.2006 00:00(Päivitetty 23.01.2006 12:04)

Tomaattikeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • (basilikalla tai valkosipulilla maustettua)
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota niitä kevyesti kattilassa öljytilkassa ja lisää tomaattipyree sekä kaneli, basilika ja sokeri. Anna hetki hautua ja lisää tomaattimurska sekä vesi tai kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla, lisää myös hieman vettä jos keitto jää liian paksuksi. Tarjoile hyvän leivän kera.

Perunarieskat

  • 0,5 l keitettyjä perunoita
  • 1-1,5 dl keitinlientä
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 1,5 dl ohrajauhoja
  • voisulaa
  • Keitä perunat kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ne ja lisää joukkoon keitinliemi ja suolaa maun mukaan. Sekoita joukkoon ohrajauhoja niin, että saat soseesta kiinteän taikinan. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Taputtele palat litteiksi pyörylöiksi ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.

    Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia (kiertoilmalla 180-200 astetta). Ota rieskat uunista ja voitele ne voi sulalla. Tarjoile lämpiminä.

    Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

    Lisää aiheesta:

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjettaNäissä asuissa Suomi osallistuu Milano-Cortinan talviolympialaisiinTutkimus: Tekoäly saa ihmiset yliarvioimaan älylliset kykynsäMichelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 17:45
      Ruoka

      Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

    • 15:59
      Milano-Cortina 2026

      Näissä asuissa Suomi osallistuu Milano-Cortinan talviolympialaisiin

    • 15:06
      Tekoäly

      Tutkimus: Tekoäly saa ihmiset yliarvioimaan älylliset kykynsä

    • 12:37
      Ruoka

      Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

    • 10:21
      Sienet

      Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"