23.1. Näkkileipälasagne

Näkkileipälasagne

  • 12-15 palaa näkkileipää
  • Tomaattikastike:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2-3 oksaa rosmariinia
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • Juustokastike:
  • 0,5 l maitoa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta
  • Pinnalle:
  • 50 g juustoraastetta

Tomaattikastike: Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, silputut aurinkokuivatut tomaatit, rosmariini, kasvisliemi ja mausteet. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.

Juustokastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä jauhoja hetki miedolla lämmöllä. Lisää maito ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta kastike mustapippurilla ja suolalla.

Kokoa lasagne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Laita pohjalle hieman tomaattikastiketta ja lado päälle näkkileipäpaloja. Kaada päälle juustokastiketta ja sitten tomaattikastiketta ja jälleen näkkileipäpaloja. Toista kunnes ainekset ovat loppu niin, että päällimmäiseksi tulee kerros valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat