Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

22.9. Uunilohta ja couscousia

uunilohi
uunilohiruokala
Julkaistu 22.09.2005 00:00(Päivitetty 22.09.2005 13:49)

Uunilohi

  • 700 g pala lohta 
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hieman voita

Mausta lohi jauhetulla merisuolalla ja pippurilla. Nosta se voideltuun uunivuokaan ja leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Paista lohta 180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Minttutsatsiki

  • 5 dl ruoka jogurttia (valutettuna n. 3 dl) 
  • puolikas kurkku
  • 2 tl kuivattua minttua
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Raasta kurkku raastimen karkealla osalla, Painele raaste siivilässä hieman kuivemmaksi. Sekoita kurkku ja valutettu jogurtti. Mausta sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoile kalan seuralaisena.

Couscous

  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 5 dl couscous ryynejä
  • 5 dl kanalientä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot kattilassa tilkassa öljyä ja lisää kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää couscous- ryynit. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna couscousin turvota viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Lisää aiheesta:

Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireitaTippurin hoitoon läpimurtoJoulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Flunssa

    Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireita

  • 17:32
    Sairaudet ja taudit

    Tippurin hoitoon läpimurto

  • 16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat