Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

22.9. Uunilohta ja couscousia

uunilohi
uunilohiruokala
Julkaistu 22.09.2005 00:00(Päivitetty 22.09.2005 13:49)

Uunilohi

  • 700 g pala lohta 
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hieman voita

Mausta lohi jauhetulla merisuolalla ja pippurilla. Nosta se voideltuun uunivuokaan ja leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Paista lohta 180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Minttutsatsiki

  • 5 dl ruoka jogurttia (valutettuna n. 3 dl) 
  • puolikas kurkku
  • 2 tl kuivattua minttua
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Raasta kurkku raastimen karkealla osalla, Painele raaste siivilässä hieman kuivemmaksi. Sekoita kurkku ja valutettu jogurtti. Mausta sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoile kalan seuralaisena.

Couscous

  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 5 dl couscous ryynejä
  • 5 dl kanalientä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot kattilassa tilkassa öljyä ja lisää kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää couscous- ryynit. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna couscousin turvota viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

    Lisää aiheesta:

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 16:45
      Ruokaniksit

      Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

    • 13:27
      Takaisinvedot

      Poista tämä akkulaturi käytöstä

    • 11:14
      Ruoka

      Nyt iski fetakriisi

    • 08:15
      Asian ytimessä.doc

      Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

    • 06:51
      Hedelmät

      Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"