Uunilohi
- 700 g pala lohta
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
- hieman voita
Mausta lohi jauhetulla merisuolalla ja pippurilla. Nosta se voideltuun uunivuokaan ja leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Paista lohta 180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Minttutsatsiki
- 5 dl ruoka jogurttia (valutettuna n. 3 dl)
- puolikas kurkku
- 2 tl kuivattua minttua
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Raasta kurkku raastimen karkealla osalla, Painele raaste siivilässä hieman kuivemmaksi. Sekoita kurkku ja valutettu jogurtti. Mausta sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoile kalan seuralaisena.
Couscous
- 1 porkkana
- 1 pieni sipuli
- 5 dl couscous ryynejä
- 5 dl kanalientä
- tilkka öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot kattilassa tilkassa öljyä ja lisää kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää couscous- ryynit. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna couscousin turvota viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala