22.2. Tulinen tomaattikastike lihapullille ja paistetut päärynät

Tulinen tomaattikastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • voita kuullotukseen
  • 2-3 punaista chilipalkoa
  • 0,5 dl kapriksia
  • 2 prk kuorittuja säilyketomaatteja
  • 0,5 l lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl balsamicoa
  • lihapullia

Kuullota voissa kattilassa hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää hienonnetut chilit, kaprikset, säilyketomaatit ja lihaliemi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lorauta joukkoon vielä balsamicoa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin tunti. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää joukkoon lihalientä. Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat. Kun kastike on kiehunut noin tunnin sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista kastiketta ja lisää mausteita maun mukaan. Lisää joukkoon raa’at lihapullat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 20-30 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan kanssa.

Paistetut päärynät

  • 100 g voita
  • 4 kypsää päärynää
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl appelsiinilikööriä tai appelsiinimehua
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • kermavaahtoa tarjoiluun

Sulata n. 50 g voita pannulla. Halkaise päärynät pituussuunnassa noin 4 osaan ja poista siemenkodat. Paista päärynäviipaleet kauniin värisiksi ja nosta ne sivuun. Lisää pannulle loppu voi, hunaja, appelsiinin raastettu kuori, likööri ja pähkinät. Anna seoksen kiehahtaa nopeasti ja sekoita koko ajan. Tarjoile paistettujen päärynöiden kanssa. Tarjoile annoksen kanssa kermavaahtoa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat