22.1. Ranskalainen sipulikeitto ja gratinoitua näkkileipää

Ranskalainen sipulikeitto ja gratinoitua näkkileipää

  • 6 suurta sipulia
  • tilkka öljyä tai voita
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 1,5 l kasvis- tai kanalientä
  • suolaa
  • tarvittaessa mustapippuria
  • 2-3 dl vahvaa juustoraastetta (esim. gruyere)
  • 4 palaa pyöreää näkkileipää

Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä mielellään ainakin 15 minuuttia. Älä ruskista. Lisää sipulien päälle timjamin oksat ja liemi. Keitä kannen alla vähintään puoli tuntia. Voit hauduttaa keiton myös 180 asteisessa uunissa. Tarkista tässä välissä varovasti maku. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta keiton pinnalle näkkileivät ja ripottele niille reilusti juustoraastetta. Gratinoi keitto ilman kantta 250 asteisessa uunissa n. 5-10 min.

Reseptit: Leena Thorström

Lue myös:

    Uusimmat