2000-luvun tärkeimmät innovaatiot kuvina – pystyisitkö elämään ilman näitä keksintöjä?

2000-luku oli todellista innovaation aikaa. Monet keksinnöistä ovat vieläkin päivittäisessä käytössä.

The Telegraph listasi tärkeimpiä innovaatioita 2000-luvulta. Nämä keksinnöt ovat vaikuttaneet todella paljon mobiililaitteiden ja sosiaalisen median kehitykseen.

1. Bluetooth (2000)

Bluetooth-teknologia julkistettiin vuonna 1999, mutta siitä seuraavana vuonna sen käyttö alkoi yleistyä. Puhelin- ja tietokonevalmistajat alkoivat ottaa ominaisuuden osaksi laitteitaan, ja nykyään se löytyy monista laitteista.

2. iPod (2001)

Kannettavat MP3-soittimet olivat suosittuja jo ennen iPodia, mutta kyseinen laite saavutti hetkessä suuren suosion . Yhdessä iTunes-ohjelman kanssa musiikin kuuntelu sai uuden ulottuvuuden. Voittokulkuun vaikutti esimerkiksi suuri muistikapasiteetti.

3. Mozilla Firefox (2002)

Firefox oli ensimmäinen selain, joka lähti tosissaan haastamaan Microsoftin Internet Exploreria. Firefox oli ilmainen ja perustui avoimeen lähdekoodiin. Nykyisin Googlen Chrome-selain on jättänyt Firefoxin varjoonsa.

4. Skype (2003)

Skype laajensi livekommunikoinnin yli rajojen. Perheenjäsenen saattoi tavoittaa vaikka toiselta puolen maailmaa. Skypeä voi käyttää ilmaiseksi WiFin välityksellä, joten siitä tulikin nopeasti suosittu yhteydenpitoväline.

5. Facebook (2004)

Sosiaalisen median aikakauden voidaan sanoa alkaneen Facebookin julkaisusta. Yksinkertainen käytettävyys vetosi ihmisiin, ja nyt käyttäjiä onkin maailmanlaajuisesti yli 1,6 miljardia.

6. Youtube (2005)

Kolme PayPalin entistä työntekijää perusti vuonna 2005 videoiden jakamispalvelun, joka tavoitti nopeasti suuren käyttäjäkunnan. Erilaista materiaalia on laidasta laitaan, kuten musiikkia, poliittisia kanavia ja ohjevideoita vaikka kakun leipomiseen.

7. Nintendo Wii (2006)

Kymmenen vuotta sitten julkaistu pelikonsoli laittoi pelaajat liikkeelle. Videopelien pelaaminen ei enää ollut vain paikallaan istumista, vaan peliohjain kädessä pääsi esimerkiksi keilaamaan tai pelaamaan tennistä virtuaalimaailmassa.

8. Apple iPhone (2007)

Koko mobiilimaailma muuttui Applen julkaistua iPhonen. Kosketusnäytöllä toimiva puhelin päätyi monen käyttäjän taskuun myös helppokäyttöisyyden vuoksi. IPhoneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 900 miljoonaa kappaletta.

9. Google Android

Google lähti seuraamaan nopeasti iPhonen viitoittamaa tietä. Google loi oman käyttöjärjestelmän älypuhelimille, joka kilpailee vieläkin iOS-käyttöjärjestelmän kanssa. Myytävistä puhelimista yli 80 prosenttia toimii Android-käyttöjärjestelmällä.

10. Spotify (2008)

Spotify muutti hetkessä koko musiikinkuuntelun. Spotify antoi mahdollisuuden kuunnella ilmaiseksi ja laillisesti musiikkia, laittoman musiikinlatauksen ollessa suosiossa. Tilaamalla maksullisen palvelun, aika ajoin pyörivistä mainoksista pääsi eroon. Spotifyllä on nykyään 100 miljoonaa käyttäjää ja 30 miljoonaa tilaajaa.

11. Apple iPad (2010)

Applen innovatiivisuus kulminoitui vuonna 2010 tablettitietokoneen päätyessä markkinoille. IPad oli iPhonen tavoin helppokäyttöinen ja sen kuljettaminen paikasta toiseen oli vaivatonta. Sittemmin halvemmat laitteet ja Android-käyttöjärjestelmä lohkaisi suurimman osan tablettimarkkinoista.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja