20.7. Grilliruokaa peurasta

Peurapata

  • 600 g peuran (tai poron) paistia
  • 3 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl sinappia
  • 4 dl kermaa
  • 4 cl konjakkia
  • timjamia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • riisiä tai perunoita

Leikkaa liha kuutioiksi ja sipuli, porkkana ja valkosipuli eri muotoisiksi paloiksi. Nosta palat suureen kulhoon ja kaada päälle konjakkia ja sinappia. Sekoita ja anna marinoitua ainakin puoli tuntia.

Kiehauta kerma sivukeittimelle nostetussa kattilassa ja mausta se timjamilla, mustapippurilla ja lihojen marinadiliemellä. Kun olet kaatanut liemen lihoista kerman joukkoon, sivele marinoidut palat öljyllä ja grillaa niiden pinnat. Nosta grillatut palaset kiehuvaan kermaan ja hauduta tovi. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä tai uuniperunoita ja salaattia.

Täytetty peuranfilee

  • 600 g peuran (tai poron) ulkofileetä
  • 150 g tuorejuustoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ruohosipulia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • öljyä
  • 500 g bataattia (tai perunaa)
  • sipulia

Taputtele filee pitkittäin ohueksi matoksi ja sivele pintaan kerros tuorejuustoa. Murskaa valkosipuli ja pilko ruohosipuli ja levitä ne juuston päälle. Rullaa kiinni. Sivele rullaa öljyllä, jotta pinta paistuu kauniiksi.

Kuumenna grilli ja grillaa rullaa kaikilta pinnoiltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä ennen sen leikkaamista. Tarjoa grillatun bataatin ja parsakaalin kanssa.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat