20.10. Pippuripihvit, hasselbackan perunat, konjakkikastike ja pikakakku

Pippuripihvit ja konjakkikastike

  • 700-800 g naudan sisäfileetä
  • murskattua musta- ja viherpippuria
  • tilkka konjakkia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl lihalientä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Leikkaa huoneenlämpöinen filee 4 yhtä paksuun osaan. Painele pihvejä hieman ohuemmiksi rystysillä ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Painele pihveihin molemmin puolin reilusti pippurirouhetta. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Paista pihvejä noin minuutin verran molemmin puolin ja kaada pannulle konjakki. Kiehauta ja nosta pihvit syrjään. Lisää pannulle kerma, lihaliemi ja sinappi. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Nosta pihvit takaisin pannulle ja hauduta niitä kastikkeessa välillä käännellen 6-8 minuuttia. Nosta pihvit lautaselle ja tarkista kastikkeen maku. Mausta tarvittaessa suolalla.

Hasselbackan perunat

  • 8 kpl kiinteää perunaa
  • 100 g voita
  • suolaa
  • muskottia
  • 3 rkl korppujauhoa
  • 3 dl lihalientä

Kuori perunat ja leikkaa haluamaasi muotoon. Leikkaa perunaan ohuita viiltoja niin, että viipale jää alaosastaan kiinni perunaan. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Sekoita muskotti ja suola pehmeään voihin ja hiero perunoiden pintaan. Ripottele korppujauho siivilän läpi perunoiden päälle. Kaada liha tai kasvisliemi pannuun ja paista perunoita uunissa 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Pikakakku

  • 1 pkt valmista brownie-ainesta (tai vastaavaa)
  • 2 prk mansikan makuista kermavaahtoa
  • 2 banaania
  • 1 sitruunanmehu
  • tummaa suklaata raastettuna
  • mansikkamehua kostuttamiseen

Valmista browniet pakkauksen ohjeen mukaisesti ja paista pyöreässä irtopohjavuoassa. Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kevyesti mansikkamehulla. Vatkaa mansikkavaahto kuohkeaksi ja viipaloi banaanit. Purista banaaniviipaleille hieman sitruunamehua niin ne eivät tummu heti. Levitä puolet mansikkavaahdosta toiselle kakkupohjalle ja levitä päälle banaaniviipaleet. Ripottele banaaneille paljon raastettua suklaata. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja levitä pinnalle loput mansikkavaahdosta sekä runsaasti raastettua suklaata. Tarjoile hyvän kahvin kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat