19.4.2004 Kalkkunawok

Kalkkunawokki

Kalkkunawok (4 annosta)

  • 3dl kypsiä ohrasuurimoita
  • ½ retikka
  • 2 paprikaa
  • 1/2 kiinankaali
  • nippu kevätsipulia
  • tai 1-2 keltasipulia
  • 300g kalkkunasuikaleita
  • pippuria
  • 1 pieni tölkki ananasta (omassa mehussa)
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä

Maustekastike

  • 5 rkl vähäsuolaista soijaa
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 3 rkl ananasmehua tölkistä
  • 3 rkl seesamöljyä

Ruskista kalkkuna suikaleet ja mausta ne pippurilla. Leikkaa kaikki kasvikset suikaleiksi ja ananas paloiksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää joukkoon kasvikset, kypsennä niitä hetki. Lisää joukkoon ohrasuurimot ja kalkkunasuikaleet ja lämmitä ne. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike wokkiin. Sekoita ja tarjoa vihreän salaatin kera.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat