300-400 g
silakkafileitä
1-2 sipulia
3 porkkanaa
4-6 kiinteämaltoista perunaa
1 fenkoli tai kesäkurpitsa
2 tl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
noin 1 l vettä
1-2 tl timjamia
2-3 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
mustapippuria, suolaa
2 dl hienonnettua tilliä
1. Silppua tai suikaloi sipuli, leikkaa porkkana penneiksi ja fenkoli tai kesäkurpitsa puoliksi ja sen jälkeen viipaleiksi. Kuutioi perunat.
2. Kuullota sipulit, porkkanat ja fenkolit öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja kalafondi. Mausta timjamilla. Anna kiehua hetki ja lisää perunakuutiot. Hauduta kypsäksi.
3. Paloittele silakkafileet (tuoreet tai pakastetut jäisinä) 2-3 osaan ja lisää varovasti keittoon. Lisää myös tilli.Hauduta 2-3 minuuttia mutta älä keitä, etteivät silakat hajoa.
4. Jauha sekaan mustapippuria myllystä ja tarkista suola. Tarjoa keiton seuraksi ruisleipää.

