19.1 Lihapullat, paahdettuja punajuuria ja perunamuusia

Lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla öljytilkassa. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota pari minuuttia. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos mahdollista, anna taikinan tekeytyä hetki ja paista pannulla koepulla, jotta voi tarkistaa mausteiden määrän.

Pyörittele taikinasta pullia ja kypsennä joko 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai voissa paistinpannulla.

Paahdetut punajuuret

  • 6 kpl punajuuria
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia
  • mustapippuria
  • 1 tl kuivattua salviaa

Kuori ja lohko punajuuret. Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa punajuuret, voisula, suola, hunaja, salvia sekä pippuri. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paahda 200 asteisessa uunissa n.30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat