180 000 ihmistä hakee korvauksia Western Union -huijauksista – Suomestakin yli 200 hakemusta

Rikospaikka: Järjestäytyneen rikollisuuden tila Suomessa.

Kaikkiaan 239 nettihuijauksen kohteeksi joutunutta suomalaista on hakenut niin sanottuja Western Union -korvauksia. Asiasta kerrottiin keskiviikon Rikospaikassa.

Korvausten hakeminen tuli mahdolliseksi, kun maailmanlaajuisesti toimiva rahansiirtopalvelu Western Union sovitteli syytteet Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Se myönsi avunannon lukuisiin nettipetoksiin ja suostui maksamaan korvauksia uhreille.

Avunannossa oli kyse siitä, että huijarit käyttivät yrityksen palveluja rahansiirroissa. Varsinaisissa huijauksissa yhtiö ei ollut mukana.

Suomesta 239 hakemusta

Kuka tahansa 2004-2017 huijatuksi tullut sai vaatia rahojen palauttamista. Korvaukset eivät rajoittuneet vain amerikkalaisiin.

Määräaikaan eli toukokuuhun 2018 mennessä hakemuksia tuli kaikkiaan 180 000 kappaletta, joista valtaosa, noin 150 000, Yhdysvalloista.

Suomesta hakemuksia saapui 239, Ruotsista 294, Norjasta 108 ja Virosta 15.

Hakemusten käsittely Yhdysvaltain viranomaisilla on kesken, eikä kenellekään ole maksettu vielä rahaa.

Sääntöjen mukaan rahat tullaan jakamaan siinä suhteessa, jossa rahaa menetti eli suurimpien huijausten kohteeksi joutuneet saavat enemmän. Ilmeistä on, että menetettyjä rahoja ei kukaan saa täysimääräisinä takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat