18.12. Joulusilakoita
Joulusilakkaa kolmella tavalla
Perusohje:
- 600 g silakkafileitä
- 5 dl kylmää vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Nylje silakkafileistä nahka. Se käy ottamalla filee kämmeneen pyrstö alaspäin ja pyöräyttämällä peukalo ylhäältä nahan ja lihan väliiin. Veto ja nahaton filee on kädessäsi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi kalojen päälle. Anna marinoitua 8–12 tuntia jääkaapissa. Kaloja voi välillä vähän lusikalla liikutella, jotta lientä on tasaisesti kalojen pinnoilla. Varo laittamasta etikkaa liikaa, etteivät kalat "pala" ihan valkoisiksi. Niiden pitää olla edelleen kalan värisiä, mutta kuitenkin "raakakypsyneitä".
Valuta kalat huolellisesti marinoitumisen jälkeen. Lisää kastikkeeseen ja anna maustua vähintään viisi tuntia.
Kastikkeet:
Sitruunasilakat
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 sitruunan mehu
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- loraus kirkasta viinaa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Pese sitruuna, kuivaa se ja raasta kuori. Sekoita majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja kuoren raaste. Lorauta viina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kalat kastikkeeseen.
Tomaatti-kanelisilakat
- 3–4 tomaattia
- 0,5 tl kanelia
- 0,5–1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- ripaus sokeria
- valkopippuria myllystä
Kalttaa* tomaatit ja kuori ne. Leikkaa kahtia ja poista siemenet. Viipaloi sentin levyisiksi veneiksi. Kaada öljy kulhoon ja lisää sekaan kaneli, sokeri, suola, valkopippuri ja tomaatit. Sekoita kalat kastikkeeseen.
* Tomaatit kaltataan viiltämällä pieni ristileikkaus tomaatin kantaan ja kastamalla ne muutamaksi sekunniksi yksi kerrallaan kiehuvaan veteen reikäkauhalla. Sen jälkeen tomaatit laitetaan välittömästi jääkylmään veteen. Kuori irtoaa kaltatuista tomaateista hipaisemalla.
Tillisilakat
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- 1 dl silputtua tilliä
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Silppua tuore hyvä tilli. Sekoita öljy, viinietikka, sokeri ja tilli keskenään. Mausta melko rohkeasti suolalla. Lisää valkopippuri. Kaada liemi silakoiden päälle ja sekoita kevyesti. Jää odottamaan...
Reseptit: Teresa Välimäki
Uusimmat
-
10:18
Englannin päävalmentaja hämmensi erikoisilla kommenteilla
-
10:03
Matias Lehtonen MTV:n Mestis-tiimiin – debyytti studiovaloissa huomenna
-
10:02
IS: Ex-kiekkoilija Janne Puhakka tapettiin Espoossa
-
10:00
Eduskuntatalon töhryjen puhdistus on tältä erää päättynyt
-
10:00
Tässä ovat seitsemännen Tanssii Tähtien Kanssa -liven kappaleet ja tanssilajit
-
09:32
Espoossa tutkitaan tappoa
-
09:30
Ex-avustaja syyttää Kanye Westiä huumaamisesta ja seksuaalisesta väkivallasta P. Diddyn studiosession aikana
-
09:21
HIFK:lta jättiuutinen Jori Lehterästä
-
09:06
Voiko urheilurintaliivejä käyttää jatkuvasti? Fysioterapeutti vastaa
-
09:06
Katso omalla vastuulla: NFL:ssä puistattava hetki
-
08:58
Hintojen nousu hidastui Suomessa syyskuussa
-
08:13
Dokumentti paljastaa Martha Stewartin pettäneen ex-aviomiestään: "En usko hänen tienneen"
-
08:03
Liigaseuroille uskomattomia ongelmia CHL:ssä – nyt esitetään kova kysymys
-
07:56
USA lähettää sotilaita Israeliin
-
07:43
Loistava valmistustapa kaurapuurolle – säästät aikaa ja sähköä!
-
07:30
Venäläiset sotakommentaattorit: Yhdeksän ukrainalaista sotavankia teloitettu
-
07:28
Hyytävä tilasto Huuhkajien tappiokierteestä – avainpelaaja lataa: “Ihan sama millaista tiki-takaa”
-
07:01
Olli Jokiselta värikäs tarina Pavel Buresta – NHL-supertähden yllättävä käsky hämmensi suomalaisen: "Olin, että häh?"
-
06:44
Äänestäjiä ohjaa yhä enemmän pelko, sanoo yhdysvaltalaisprofessori MTV:lle – erään yliopiston tunti osoittaa, miten suureksi kuilu on kasvanut
-
06:40
Lukas Hradeckylta yllättävää tekstiä Markku Kanervan asemasta – “Se helpoin asia vaihtaa”
-
Lataa lisää