Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.12. Joulusilakoita

Julkaistu 18.12.2006 00:00

Joulusilakkaa kolmella tavalla

Perusohje:

  • 600 g silakkafileitä
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Nylje silakkafileistä nahka. Se käy ottamalla filee kämmeneen pyrstö alaspäin ja pyöräyttämällä peukalo ylhäältä nahan ja lihan väliiin. Veto ja nahaton filee on kädessäsi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi kalojen päälle. Anna marinoitua 8–12 tuntia jääkaapissa. Kaloja voi välillä vähän lusikalla liikutella, jotta lientä on tasaisesti kalojen pinnoilla. Varo laittamasta etikkaa liikaa, etteivät kalat "pala" ihan valkoisiksi. Niiden pitää olla edelleen kalan värisiä, mutta kuitenkin "raakakypsyneitä".

Valuta kalat huolellisesti marinoitumisen jälkeen. Lisää kastikkeeseen ja anna maustua vähintään viisi tuntia.

Kastikkeet:

Sitruunasilakat

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • loraus kirkasta viinaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Pese sitruuna, kuivaa se ja raasta kuori. Sekoita majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja kuoren raaste. Lorauta viina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kalat kastikkeeseen.

Tomaatti-kanelisilakat

  • 3–4 tomaattia
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5–1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • valkopippuria myllystä

Kalttaa* tomaatit ja kuori ne. Leikkaa kahtia ja poista siemenet. Viipaloi sentin levyisiksi veneiksi. Kaada öljy kulhoon ja lisää sekaan kaneli, sokeri, suola, valkopippuri ja tomaatit. Sekoita kalat kastikkeeseen.

* Tomaatit kaltataan viiltämällä pieni ristileikkaus tomaatin kantaan ja kastamalla ne muutamaksi sekunniksi yksi kerrallaan kiehuvaan veteen reikäkauhalla. Sen jälkeen tomaatit laitetaan välittömästi jääkylmään veteen. Kuori irtoaa kaltatuista tomaateista hipaisemalla.

Tillisilakat

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl silputtua tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Silppua tuore hyvä tilli. Sekoita öljy, viinietikka, sokeri ja tilli keskenään. Mausta melko rohkeasti suolalla. Lisää valkopippuri. Kaada liemi silakoiden päälle ja sekoita kevyesti. Jää odottamaan...

Reseptit: Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa