18.10. Kylmäsavulohipastavuoka ja uuniomenat

Kylmäsavulohipastavuoka

  • 500 g simpukkapastaa
  • 200 g kylmäsavulohta siivuina
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl timjamia
  • ripaus cayennenpippuria
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa

Sulata pinaatti. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä niin, että se jää hieman raa-aksi. Sekoita kermaan pinaatti, kananmunat ja mausteet. Leikkaa lohi siivuiksi. Sekoita pasta, siivutetut lohisuikaleet ja kerma-pinaattiseos ja kaada paiston kestävään vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Uuniomenat

  • 4 kiinteää omenaa
  • Täyte:
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 50 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • Tarjoiluun:
  • kinuskikastiketta ja jäätelöä

Ota omenaporalla omenoista siemenkodat pois. Lado omenat vuokaan. Valmista täyte: Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen fariinisokeri, vaniljasokeri ja pähkinärouhe. Täytä omenan kodat täytteellä. Paista omenoita 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile kinuskikastikkeen ja jäätelön kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat