Mainos

17-vuotiaiden tee-se-itse-ratkaisu herätti hilpeyttä leirintäalueella – kulkee se asuntovaunu pyörilläkin!

1:51

Mikä eteen, kun asuntovaunun hankkiminen houkuttelisi, mutta taskussa ei ole ajokorttia? Muhoslaisilla kaveruksilla ei jäänyt sormi suuhun: he ajelevat pitkin kyliä itse rakentamallaan asuntovaunulla, jota vedetään tandempyörällä.

Päätien varressa lepotuoleilla loikoilee kaksi tyytyväisen oloista poikaa seuraillen ohiajavien autojen vilinää. Mikäpä voisi ollakaan paremmin lämpimänä kesäpäivänä, kuin istuskella itse rakentaman asuntovaunun edessä.

17-vuotiaat Joni Murto ja Henri Mattila saivat kevään lopussa valmiiksi noin viisi kuukautta kestäneen asuntovaunun rakennusprojektin.

– Idea lähti jo muutama vuosi sitten. Ensin tarkoitus oli rakentaa tällainen puutyötunnilla, mutta ei siitä sitten mitään tullut. Tänä keväänä saimme sponsorin, joten pystyimme rakentamaan ja toteuttamaan tämän hullu idean, Murto kertoo MTV Uutisille.

Kyseessä on harvinaislaatuinen itserakennettu tandempyörillä vedettävä asuntovaunu. Pojat ovat virittäneet vaunuun kaukosäätimellä ohjattavat led-valot, juoksevan veden sekä petipaikat kahdelle.

– Ruoan tekokin onnistuu, kun ottaa oman grillin mukaan, Murto naurahtaa.

Pojat kertovat, ettei vastaavanlaista vaunua ole tullut vastaan Suomessa edes sosiaalisessa mediassa tai netissä.

– Ulkomailla on muutama tällainen vastaavanlainen, joka on itse rakennettu, Murto sanoo.

Kilometrejä ja julkisuutta

Pojat ovat ehtineen toteuttaa jo yhden pidemmänkin reissun.

– Muhokselta mentiin Kempeleen kautta Ouluun ja takaisin, se oli semmoinen 150 kilometriä. Toinen yö yövyttiin leirintäalueella, Murto kertoo.

Leirintäalueella tavallisten asuntovaunujen sekaan parkkeerannut erikoisuus aiheuttikin positiivista huomiota.

– Kyllä monet ihmettelivät ja ottivat kuvia, Murto nauraa.

Kilometrien lisäksi kaveruksille on kertynyt julkisuutta. Oululainen paikallislehti on tehnyt kaveruksista jutun ja median yhteydenottoja on tullut. Miltä tällainen julkisuus tuntuu?

– Eipä se niin ihmeellistä. Kyllä monet ihmettelevät ja ovat sanoneet, että ovat meistä netistä lukeneet, Murto summaa vaatimattomasti.

Kevyt vedettävä

Murto ei osaa arvioida vaunun painoa tarkalleen, mutta yksi asia on varma: raskasta sitä ei ole vetää kahden ihmisen voimin.

Tänä kesänä kilometrejä on kertynyt rutkasti, mutta ensi kesänä pojat aikovat laittaa mittarilukemat aivan uuteen uskoon.

– Tälle kesälle pitäisi vielä jokin reissu tehdä, mutta ensi kesänä lähdetään varmaan pidemmällekin reissulle, toinen vaunun puuhapojista, Henri Mattila arvelee.

*Korjattu haastateltavan nimeä kello 12.10: Toisen pojan nimi on Henri, ei Henrik.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.