Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

17.8. Jokirapuvoileivät ja marjoja madeirakastikkeella

Julkaistu 17.08.2007 00:00

Jokirapuvoileivät

  • 3 dl jokiravunpyrstöjä (lasipurkissa suolaliemessä)
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • saaristolaisleipää siivuina
  • koristeeksi tilliä ja sitruunan lohkoja

Kaada jokiravunpyrstöt lävikköön ja anna valua kuiviksi suolavedestä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Nostele tahna saaristolaisleipäsiivujen päälle ja koristele tillinoksilla ja sitruunalla.

Marjoja kermaisella madeirakastikeella

  • 4-5 dl kauden tuoreita marjoja
  • Kastike:
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 2 dl madeiraa (esim. Santa Luzia Madeira)
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Tee vesihaude ja kaada vaahto kulhoon, jonka nostat hauteeseen. Lisää joukkoon viini. Kuumenna seos ja sekoita kunnes keltuainen on kypsää eli seos on paksua. Anna jäähtyä. Sekoita välillä jäähtymisen aikana. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen 2 dl vaahdotettua kuohukermaa ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistäYksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:16
    Sauna

    Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"

  • 17:48
    Takaisinvedot

    Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistä

  • 16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä