17.8. Jokirapuvoileivät ja marjoja madeirakastikkeella

Jokirapuvoileivät

  • 3 dl jokiravunpyrstöjä (lasipurkissa suolaliemessä)
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • saaristolaisleipää siivuina
  • koristeeksi tilliä ja sitruunan lohkoja

Kaada jokiravunpyrstöt lävikköön ja anna valua kuiviksi suolavedestä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Nostele tahna saaristolaisleipäsiivujen päälle ja koristele tillinoksilla ja sitruunalla.

Marjoja kermaisella madeirakastikeella

  • 4-5 dl kauden tuoreita marjoja
  • Kastike:
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 2 dl madeiraa (esim. Santa Luzia Madeira)
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Tee vesihaude ja kaada vaahto kulhoon, jonka nostat hauteeseen. Lisää joukkoon viini. Kuumenna seos ja sekoita kunnes keltuainen on kypsää eli seos on paksua. Anna jäähtyä. Sekoita välillä jäähtymisen aikana. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen 2 dl vaahdotettua kuohukermaa ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat