Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

17.8. Jokirapuvoileivät ja marjoja madeirakastikkeella

Julkaistu 17.08.2007 00:00

Jokirapuvoileivät

  • 3 dl jokiravunpyrstöjä (lasipurkissa suolaliemessä)
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • saaristolaisleipää siivuina
  • koristeeksi tilliä ja sitruunan lohkoja

Kaada jokiravunpyrstöt lävikköön ja anna valua kuiviksi suolavedestä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Nostele tahna saaristolaisleipäsiivujen päälle ja koristele tillinoksilla ja sitruunalla.

Marjoja kermaisella madeirakastikeella

  • 4-5 dl kauden tuoreita marjoja
  • Kastike:
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 2 dl madeiraa (esim. Santa Luzia Madeira)
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Tee vesihaude ja kaada vaahto kulhoon, jonka nostat hauteeseen. Lisää joukkoon viini. Kuumenna seos ja sekoita kunnes keltuainen on kypsää eli seos on paksua. Anna jäähtyä. Sekoita välillä jäähtymisen aikana. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen 2 dl vaahdotettua kuohukermaa ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy