17.3.2004 Kinkkukiusaus ja punajuuria

Kinkkukiusaus (4 annos)

  • 200 g palvikinkkua
  • 2 sipulia
  • 6 isoa perunaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • rosmariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta

Leikkaa kinkku ja sipuli kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi öljytilkassa. Lisää murskattu valkosipuli, tomaattimurska ja tomaattipyre sekä rosmariini. Kiehauta kevyesti ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa peruna suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Punajuuret (4 annos)

  • 5 punajuurta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä niin, että niihin jää kuitenkin hieman purutuntumaa. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa muut aineet ja lisää joukkoon punajuuret. Anna makujen tasaantua ja tarjoile.

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat