16-vuotias superlupaus tempaisi upean ilmaveiviosuman Karjala-turnauksessa

Ruotsin ja Venäjän välisessä Karjala-turnauksen välisessä ottelussa nähtiin upea suoritus, kun vasta 16-vuotias superlupaus Matvei Michkov viimeisteli ilmaveiviosuman. Venäjä hävisi kuitenkin ottelun 2-4-numeroin.

Joulukuussa 17 vuotta täyttävän Michkovin osuma oli hänen ensimmäisensä aikuisten maajoukkueessa. Maali syntyi toisen erän alussa, kun Venäjä nousi 1-1-tasoihin. Ottelussa Ruotsi oli kuitenkin parempi ja otti Karjala-turnauksen toisen voittonsa. Avauspelissä kaatui Tshekki 4-1.

Michkov oli mukana viime alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun Venäjä saavutti hopeaa. Hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja oli piste- sekä maalipörssin ykkönen. Seitsemässä pelissä syntyi tehot 12+4.

Venäläinen on pelannut tällä kaudella KHL:ää Pietarin SKA:n paidassa kymmenen ottelua tehopistein 2+1. Osa kaudesta on mennyt SKA:n juniorijoukkueissa MHL:ssä. Karjala-turnaus huipentuu sunnuntaina, kun Suomi ja Ruotsi ratkaisevat turnauksen voittajan. Venäjä ja Tshekki pelaavat kolmannesta tilasta.

Katso pääkuvan videolta Matvei Michkovin ilmaveiviosuma.

Lue myös:

    Uusimmat