15.12. Intialaiset lammaskebabit ja raita

Lammaskebabit

  • 4 vihreän kardemumman siemenet
  • 1 tl tavallista kardemummaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 mausteneilikkaa
  • 2 pientä kuivattua chiliä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • muskottipähkinää
  • 1 kananmuna
  • 10 varrastikkua

Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Kuumenna paistinpannu ja paahda kardemummaa, pippureita, neilikoita ja chiliä noin 2 minuuttia.

Jauha seos morttelissa hienoksi.

Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Sekoita jauhelihaan jäähtynyt sipuli, mausteseos, suola, muskottipähkinää ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Ota seoksesta palloja ja puristele ne tiiviisti varrastikkujen ympärille.

Paista vartaat kypsiksi paistinpannulla tai uunissa.

Raita

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • 0,25 tl juustokuminaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 hienonnettu vihreä chili
  • kourallinen hienonnettua korianteria

Sekoita jogurtti ja vesi. Lisää kaikki muut aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat