Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

15.10. Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

Julkaistu 15.10.2007 00:00

Vohvelit

  • 4 dl maitoa
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 4 munan keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 tl suolaa

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito, keltuaiset sekä sulatettu voi. Anna turvota hetken aikaa ja vaahdota sillä aikaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se lopuksi varoen joukkoon. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita vohveleita.

Katkaraputäyte

  • 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä sekä ruohosipulia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita kulhossa majoneesi, yrtit sekä mausteet ja lisää lopuksi katkaravut. Anna maustua kylmässä tunnin ajan ja tarjoile vohveleiden kera.

Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat

  • 4 omenaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita

Poista omenoista kota ja leikkaa ne 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita voinokare pannulle ja kuumenna omenasiivut pehmeiksi. Lisää sokeri, anna sen sulaa ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta omenat kinuskikermassa muutaman minuutin ajan ja nostele ne lämpimien vohveleiden päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Merriam-Webster valitsi vuoden 2025 sanan – oletko kuullutkaan?Lidl vetää takaisin erän pipareita – saattaa sisältää muoviaYleinen tapa on iso riski joulupöydässä: "Herkästi pilaantuva asia"Yksi ominaisuus voi olla varhainen merkki lapsen kehityksen muista haasteistaLegendaarinen leipomo: Konkurssihakemus!Löytyykö kotoasi näitä vanhoja jouluesineitä? Voit tehdä mojovan tilin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:54
    Ilmiöt

    Merriam-Webster valitsi vuoden 2025 sanan – oletko kuullutkaan?

  • Eilen17:05
    Takaisinvedot

    Lidl vetää takaisin erän pipareita – saattaa sisältää muovia

  • Eilen16:47
    Jouluruoka

    Yleinen tapa on iso riski joulupöydässä: "Herkästi pilaantuva asia"

  • Eilen13:59
    Nepsy

    Yksi ominaisuus voi olla varhainen merkki lapsen kehityksen muista haasteista

  • Eilen10:54
    Konkurssi

    Legendaarinen leipomo: Konkurssihakemus!