14.8. Possu- ja kanavartaat ja tomaatti-sipulisalaatti

Broilerivartaat

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 vihreä kesäkurpitsa
  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • varrastikkuja

Leikkaa broilerinfileet paloiksi ja nosta marinadiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä tai veitsellä ohuiksi siivuiksi. Ryöppää kesäkurpitsa siivut nopeasti kiehuvassa vedessä, näin niistä tulee taipuisampia ja ne eivät katkea. Työnnä vartaaseen vuorotellen kananpaloja ja kesäkurpitsaa niin, että kesäkurpitsa laineilee kananpalojen välissä. Grillaa kypsäksi.

Possuvartaat

  • 1 porsaan sisäfilee (kokonainen)
  • varrastikkuja

Leikkaa porsaan sisäfilee puoliksi. Leikkaa molemmat puolikkaat pitkittäin neljään osaan niin, että palat on helppo työntää vartaisiin. Sivele liha marinadilla ja anna maustua muutama tunti ennen grillausta. Grillaa vartaat kypsiksi.

Marinadi lihoille

  • Nippu tuoretta minttua, esim. piparminttua
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Silppua minttu sekä valko- ja kevätsipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tomaatti-sipulisalaatti

  • 6 kypsää tomaattia
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa

Viipaloi sipulit renkaiksi ja sekoita niiden joukkoon ripaus suolaa. Anna sipulirenkaiden pehmentyä. Viipaloi tomaatit ja lado ne isolle lautaselle, asettele päälle sipulit. Mausta oliiviöljyllä, etikalla ja sokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat