13 kysymystä, jotka kannattaa esittää tulevalle kämppäkaverille

Oletko löytänyt upean kimppakämpän hyvällä sijainnilla? Kun vuokraat vain yhtä huonetta, kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota seikoista tärkeimpään – tulevaan kämppäkaveriisi.

Yhteensopivuus kämppäkaverin kanssa on tärkeää, jos kimppa-asumisen haluaa toimivan.

Jos et tunne tulevaa kämppäkaveriasi kovin hyvin, kysy häneltä nämä kysymykset selvittääksesi, toimisiko yhteisasumisenne.

1. "Missä vietät suurimman osan ajastasi?"

Jos kämppäkaveri tuijottaa olohuoneessa televisiota vuorokauden ympäri, asia saattaa muodostua ongelmaksi. 

2. "Kuinka usein siivoat?"

Jos siivoustottumuksenne eivät ole samankaltaiset, tiedossa on turhautumista ja passiivis-aggressiivia kinoja.

3. "Poltatko sisätiloissa?"

Jos kämppäkaveri polttaa tupakkinsa ulkona, asia tuskin aiheuttaa suurta erimielisyyttä. Jos toinen kantaa tuhkakupin olohuoneeseen etkä itse siedä tupakansavua, tilanne voi olla toinen.

4. "Mitä teet viikonloppuisin?"

Tällä kysymyksellä pääset selvyyteen siitä, miten kämppäkaverisi rentoutuu. Ääripäistä – juhlija tai sohvaperuna – kannattanee huolestua.

5. "Onko elämässäsi joku, joka käy vierailulla usein?"

Tyttö- tai poikaystävä, joka viettää yön silloin tällöin kämppäkaverisi luona, tuskin haittaa elämääsi, mutta satunnaisen vierailijan ja vuokraa maksamattoman kämppäkaverin ero voi olla hiuksenhieno. Ole suorapuheinen, jos odotat joka yö vierailevien ihmisten osallistuvan asumiskustannuksiin.

6. "Miten haluat jakaa laskujen maksun?"

Laskut yhteisistä menoista kannattaa jakaa puoliksi. Jos se ei ole tyyliäsi, voitte kumpainenkin ottaa vastuullenne tietyt laskut.

7. "Onko sinulla lemmikkiä?"

Jos olet allerginen kissoille, on parempi tietää kämppäkaverin pörröisistä kavereista heti eikä vasta sitten, kun joudut jo ostamaan kasakaupalla allergialääkkeitä vain selvitäksesi seuraavaan päivään. Jos itselläsi on lemmikkejä, kannattaa niistäkin kertoa heti tulevalle kämppikselle, jotta inhottavilta yllätyksiltä vältytään. MUISTA! Pienetkin lemmikit, kuten karvaiset tarantellat lasketaan!

8. "Mitä teet työksesi?"

Tämä viattomalta tuntuva kysymys antaa paljon tietoa kämppiksestä. Saat tietää, onko kämppäkaverillasi vakituinen työ, millaiset työajat hänellä on ja työskenteekö hän koskaan kotoa käsin.

9. "Tulitko toimeen edellisten kämppäkaveriesi kanssa?"

Historialla on tapana toistaa itseään. Jos kämppäkaveri kertoo, ettei tullut lainkaan toimeen edellisten kämppäkaverien kanssa, siihen saattaa olla syynsä. VINKKI: Kysy tämä kysymys hienovaraisesti. Kysy esimerkiksi yleisluontoisesti edellisistä asumiskuvioista ja yritä saada tuntuma siitä, kuinka yhteiselo päättyi.

10. "Kuinka suhtaudut jääkaapin sisältöön?"

Ruoka voi olla iso asia tuntemattomien kanssa asustellessa. Kerro rehellisesti, haluatko merkata kaikki omat ruoat omiksesi vai sopiiko sinulle ruokien jakaminen. Jos et kerro mielipidettäsi kämppäkaverille heti, et voi olettaa hänen tietävän, että mikropoppareihisi ei kosketa.

11. "Mihin aikaan menet nukkumaan?"

Uni on elintärkeää. Jos kämppäkaverisi tekee iltavuoroja ja menee nukkumaan aamukolmelta, kun sinä puolestaan kilistelet keittiössä murokulhon ja kahvikupin kanssa kukonlaulun aikaan, aikataulunne eivät välttämättä sovi yksiin.

12. "Käykö sinulla paljon vieraita ulkopaikkakunnilta?"

Joillain ihmisillä voi olla suuri perhe ja paljon ystäviä, jotka asuvat muissa kaupungeissa. Tämä voi tarkoittaa viikonloppuja, jolloin he majailevat nurkissanne. Jos se käy sinulle, hienoa, mutta jos ei, on parempi ottaa tästä selvää heti.

13. "Kuinka kauan ajattelit asua tässä?"

Jos itse haluat majapaikan vain pariksi kuukaudeksi ja tuleva kämppäkaveri toivoo pitkäaikaisempaa kumppanuutta, ei yhteisasumisenne ole kenties tähtiin kirjoitettu.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat