13.9. Uuniomenat ja kardemumma-vaniljakastike

Uuniomenat

  • 1 pkt voitaikinaa
  • 8 omenaa
  • 2 dl muromysliä
  • 1 dl sulatettua voita
  • 0,5 dl kuusenkerkkäsiirappia tai vaahterasiirappia

Sulata voitaikina ja painele taikinaa muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Koverra omenoista siemenet ja nosta omenat voitaikinan sisään. Sekoita mysli, sulatettu voi ja kuusenkerkkäsiirappi ja täytä omenat myslitäytteellä. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Kardemumma-vaniljakastike

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl raakaruokosokeria
  • 2 vaniljatankoa
  • 4-6 kardemumman siementä
  • 5 keltuaista

Kiehauta kerma halkaistujen vaniljatankojen ja kardemummansiementen kanssa. Anna hautua hetken kannen alla lämpimässä. Siivilöi kermaseos. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja kaada päälle lämmin siivilöity kermaseos. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita kunnes seos on paksua. Jäähdytä ja tarjoile uuniomenoiden kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat