12.8.2004 Mustikkaherkkuja: Mustikkamuffinssit, vaniljakiisseliä ja mustikoita

Mustikkamuffinssit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 200 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 3,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • 3,5 dl mustikoita

Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt sulatettu voi. Sekoita taikinaan myös jauhoseos sekä maito. Sekoita mustikoiden joukkoon ripaus vehnäjauhoja ja nostele ne varovasti taikinan joukkoon. Lusikoi taikina tukevareunaisiin muffinssivuokiin, jätä kuitenkin pieni kohoamisvara. Paista muffinsiit 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja tarjoile.

Vaniljakiisseliä ja mustikoita

  • 0,5 l maitoa
  • 3 rkl maissijauhoja
  • ½-1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 0,5 l mustikoita (1 rkl sokeria)

Mittaa kattilaan maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon pieneen maitotilkkaan sekoitettu maissijauho. Saosta kiisseli koko ajan hyvin sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kiisseli. Lusikoi kiisseliä tarjoilukulhoon ja lisää keskelle reilusti sokeroituja mustikoita. Tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat