11 kiloa laihtunut Johanna: Sain toimivan aineenvaihdunnan

Helmen Keventäjät -testiryhmäläinen on oppinut terveellisten elämäntapojen lisäksi pitämään liikunnasta.

Keventäjät-testiryhmän alkaessa helmikuussa 2011 kempeleläinen Johanna Riekki, 29, harmitteli ettei pidä liikunnasta ollenkaan, ja pelkää joutuvansa syömään kanaa ja vihannessekoitusta lopun elämänsä. Nyt liikunnasta on tullut nautittava juttu.

– Vaikeinta on ollut liikunnan aloittaminen, kuten sitä jo alussa aavistelinkin. Lähdin kuitenkin siltä pohjalta, että en ota paineita sen asian suhteen vaan aloitan sen omaan tahtiin. Sanna-ystäväni on kannustanut liikuntaan liittyvissä asioissa ja liityin kuntokeskuksen jäseneksi. Tällä hetkellä tykkään liikunnasta, vaikka vielä saankin treenata hampaat irvessä, koska peruskunto ei ole mitenkään kehuttava, Johanna kertoo.

Hän uskoo, että liikunta jää osaksi elämää.

– Välillä on tosin hieman haasteellista sovittaa 8–16 työaika, pienet lapset ja arkirumba, miehen harrastukset ja omat harrastukset niin, että kaikille jäisi yhteistä aikaa ja molemmille jäisi vielä aikaa liikunnalle.

Herkuttelu jäi – hyvä aineenvaihdunta tilalle

Yhdestä asiasta Johanna on joutunut luopumaan kokonaan. Hän myöntää, ettei se ole ollut helppoa.

– No jos ihan rehellisiä ollaan, niin olen joutunut luopumaan herkuttelusta. Mutta se ei kuitenkaan ole huono asia, ei missään nimessä! En ole palaamassa siinä asiassa takaisin vanhaan. Mieli kuitenkin haikailee edelleen herkkujen perään ja helposti ottaisin aina jotakin lisää, mutta olen kouluttanut itseäni, että kerta riittää ja vähempikin maistuu aivan yhtä hyvälle, Johanna vinkkaa.

Vaatekaapin sisältökin on menossa täysin uusiksi, mutta kauniita vaatteita rakastavaa naista ei harmita.

– Lisäksi olen joutunut luopumaan vanhoista vaatteista, mutta kuka niitä rättejä kaipaa?

Kun jostain luopuu, voi saada parempia asioita tilalle. Herkuttelu ja harmittelu on vaihtunut parempaan oloon ja jaksamiseen.

– Olen saanut virkeämmän mielen, paremman itseluottamuksen, paremman olon ja toimivan aineenvaihdunnan. Olen oppinut syömään säännöllisesti ja jaksan paremmin sen vuoksi. Olen oppinut syömään kasviksia ja vihanneksia, hän iloitsee.

– Olen oppinut olemaan ylpeä itsestäni enkä aina vain mollaamaan ja morkkaamaan miten huono, surkea ja ruma olen. Ja vaikka tämä 11 kiloa on vasta alkua, niin näin paljon se on saanut minussa muutosta aikaiseksi.

Tavoitteet kirkkaina mielessä loppuelämäksi

Johanna haluaisi olla kesäkuun alkupuolella 15 kiloa kevyempi, mutta ei ota katoavista kiloista stressiä.

– Tavoitteenani on kuitenkin se, että opin terveellisen elämäntavan ja elän niiden oppien kanssa vanhaksi mummoksi asti!

– Lopullinen tavoitteeni on kilojen suhteen vielä epäselvä, mutta haluaisin joku päivä olla kuitenkin suurin piirtein normaalimitoissa, haluaisin olla sen kokoinen, että vaatekauppaan mennessä ei tarvitse ostaa sitä mikä siellä sattuu mahtumaan, vaan voisin ostaa sellaisia vaatteita mistä oikeasti tykkään, hän mietiskelee.

Pienten lasten äiti aikoo myös juurruttaa hyvät elämäntavat osaksi perheen lasten kasvatusta.

– Toivon myös, että elämänmuutokseni myötä lapsetkin oppivat terveelliset elämäntavat elämänsä aikana, kun siihen on vielä mahdollisuus vaikuttaa!

Lue vielä, mitä Johanna kertoi helmikuussa ennen keventämisen alkua.

MTV3/Helmi – Laura Kokko

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja