11.9.2003 Omenaiset jauhelihapihvit, puolukkakastike ja vesimelonisalaatti

Ohjelmassa selaillaan uutta Tammen keittokirjaa, joka on hyvä peruskeittokirja lahjaksi esim. nuorelleparille tai omaan kotiin muuttavalle nuorelle. Kirjasta löytyy monista asioista perustietoa, hyviä reseptejä sekä mm. pikkuherkkuja, "30 minuutin pika-arkiruokia", muiden maiden ruokia jne. Kirjasta löytyy paljon asiaa ja reseptejä myös kokeneemmalle kokkaajalle. Henkiinjäämispakkaus aloittelevalle ruuanlaittajalle "Törkeen hyvää!" on pieni lehtinen täynnä hyvää tietoa ekaan omaan keittiöön muuttavalle. Lähinnä opiskelijoille tarkoitettua lehtistä voi tilata postikuluja vastaan (alk. 4) anja.haikonen@finfood.fi tai puh. 09 61555 4519.

Omenaiset jauhelihapihvit ja puolukkakastike

400 g nauta-possujauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
2 keitettyä, soseutettua perunaa
0,5 dl kaurahiutaleita tai 1 rkl perunajauhoja
1,5 dl vettä tai maitoa
1 muna
1-1,5 tl suolaa valkopippuria
2 rkl silputtua kuullotettua sipulia
0,5 dl silputtua persiljaa
1-2 kotimaista omenaa

1. Sekoita korppujauhot ja neste ja anna turvota n. 10 minuuttia. Lisää muna, sipulisilppu, mausteet ,ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
2. Raasta omena ja sekoita se murekemassaan.
3. Muotoile vedellä kostutetuin käsin massasta 8 pihviä ja paista ne vähässä rasvassa paistinpannussa keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Muista pestä kädet ja työlauta hyvin jauhelihan käsittelyn jälkeen.
4. Tarjoa lohkoperunoiden, vokatun kesäkurpitsan tai parsakaalin ja puolukkakastikeen kanssa.

Puolukkakastike

1 dl kermaviiliä
n. 0,5 dl tuorepuolukkahilloa

Survo puolukoita vähän ja mausta ne sokerilla mieleiseksesi. Sekoita kermaviilin joukkoon. Voit myös käyttää puolukkahilloa+tuoreita puolukoita.

Vesimelonisalaatti

iso lohko kotimaista vesimelonia
pätkä kurkkua
jäävuorisalaattia
1 keltainen paprika
1-2 dl paahdettuja leipäkuutioita
(tuoretta sitruunamelissaa tai minttua)

kastike:

1,5 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
3-4 rkl öljyä
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä

1. Leikkaa jäävuorisalaatti suikaleiksi tai paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi tai kuutioi se. Kuutioi kurkku.
2. Leikkaa vesimeloni viipaleiksi ja poista kuori. Leikkaa hedelmäliha paloiksi.
3. Sekoita ainekset laakessa vadissa tai kulhossa.
4. Vatkaa kastikeaineet ja pirskota kastike ja halutessasi silputut yrtit salaatin päälle. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi paahdetut leipäkuutiot. Tarjoa salaatti alkupalana tai välipalana. Vesimeloni maistuu parhaalta jääkaappikylmänä.


Lue myös:

    Uusimmat