11.4. Muffini-reseptikilpailun voittajat

Lumikuningattaren muffinit

n. 7 jättimuffinia

  • Kookosseos:
  • 300 g kookoshiutaleita
  • 0,5 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • Taikina:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • Kuorrutus:
  • n. 100 g valkosuklaata

Sekoita kookosseoksen aineet yhteen ja siirrä sivuun odottamaan. Vatkaa sokeri ja rasva kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää siivilän läpi seokseen. Lisää joukkoon myös n. 4 dl kookosseosta. Sekoita taikinaksi ja jaa suuriin muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Sulata valkosuklaa ja kaada jäähtyneiden muffineiden pinnalle. Valuta loppu kookoseos muffineiden päälle. 

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus

Suolapähkinä-nougat-suklaamuffinit

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 150 g juoksevaa margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl levinjauhetta
  • 1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g nougatsuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 0,75 dl kermaa (tai maitoa)

Pilko tumma suklaa ja nougat pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan, yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, kuorruta sulatetulla suklaalla ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Nosta viileään kovettumaan.

Resepti: Sonja Lång, Kiuruvesi

Lue myös:

    Uusimmat